dimarts, 17 de novembre del 2009

Sydne i una mica mes avall

Els dies per Australia passen volant! Vaig agafar un bus per recorre tota la costa est fins arribar a Sydne. Vaig passar de llarg de la gran ciutat. Perquè? Doncs, perquè necessitava muntanya i tranquil·litat. Vaig anar-me’n a les Blue Mountains, un parc nacional format per penya-segats i una barreja de boscos d'eucaliptus i bosc tropical. Cal dir que el lloc és bonic. bàsicament perquè els parcs a australia, son extensions de natura interminables. No vaig enganxar els millors dies que un pot desitjar, però, ni la pluja que va caure durant els 4 primers dies, em va impedir fer caminades prou interessants per la zona. Finalment el sol va sortir i vaig poder gaudir un xic mes de les caminades i les fabuloses vistes.

(fotos blue mountains)

Per sort he estat en un hostal prou petit i recollit. Un "rollo" familiriar, amb 4 petits dormitoris, menjador comunitari amb llar de foc i el mes important de tot un barbacoa que ha tret xispes tots els dies que he estat allà!!! S'ha d'aprofitar, no?

Finalment per acabar amb australia, me n’he anat cap a Sydne. Que resulta que no és la capital d'australia!!! I jo que n'estava convençut!!! I resulta que la capital d'Austràlia és Canberra!!! per si no ho sabíeu!!! Aquí... be, suposo que haure de fer la típica visita turística de rigor, al por, el famós pont i l'opera!!! Però si hi ha una cosa que em fa anar a Sydne és anar a veure un bon amic que vaig conèixer a Vietnam, en Tom. Un altre cop fent us de la vergonya que em caracteritza me instal·lat a casa seva. Han estat quatre dies inolvidables.

(fotos panoramica Sydne)

Durant el dia a voltar per la city. Cal dir que sydne possiblement és una de les ciutats, modernes, mes boniques que hi han al mon. Envoltada per mar i muntanyes. Esquitxada de zones verdes per tot arreu. Grans edificis. Extenses zones residencials acollidores. I sobretot una vida pausada, saludable i segura. Tot això fa, que tinguis la sensació d'estar en un lloc mes civilitzat del normal. Doncs això aquests dies vaig travessar el famós pont de ferro. Vaig anar a veure la opera, des de fora perquè val un dineral entrar-hi. La zona de bisnis. La famosa platja de bondi, on un dia, i vaig veure balenes (I no es broma!!!) i de tant en tant s'ha de corre perquè hi arriba algun tauró. Total que tot plegat és molt ben parit!!!

(fotos opera, zona bisnis, i Bonday beach)

I durant la nit... doncs a dormir!!! Jajajaja!!! Siiiiii..... hooooooome......, la veritat és que en Tom em va portar per tota arreu per descobrir tot tipus de restaurants, bars, antros, festes privades i clubs de glamour de la ciutat!!! Una experiència mesclar-se amb els australians, que quant surten de festa sembla que vagin de casament. Uns fiestons de la òstia!!! Cal dir que Sydne tot és molt car i refinat. Gracies Tom!!!, be..... mes ben dit: thank you!!!, per pagar-ho absolutament tot!!!

(fotos d'un mati.... després de tornar de festa i haver esmorzat, mirant una expo d'escultures a l'aire lliure arran de mar. La de la canya dins al mar... es bonissima!!!)

Al final, despedida amb un bon dinar amb vinillo i camí de l'aeroport. Aquests quatre dies per Sydne han estat un gran estaix!!!. Sinó tingues el vol, mi quedaria uns dies mes.

Finalment, crec que si no me'n vaig al pol sud o alguna illa perduda al mig del pacific, des de casa, ja no es pot anar mes lluny!!! Sóc a Nova Zelanda!!! El país dels Kiwis, que a part de ser una fruita, és el nom que reben els seus habitants i un ocell curiós que viu per aquí. Per si no ho sabíeu!!! Ahhh, i una altra cosa, i això segur que no ho sabeu: El Kiwi és un arbre que van portar els xinesos fa 150 anys a Nova Zelanda o sigui que... ara ja ho sabeu!!!

La primera impresio, sense haver sortit de la ciutat d'Auckland, és que es respira tranquil·litat. La gent és moooolt pausada i civilitzada (entenent per civilitzats: que no criden, es respecten totes les senyals, i van impecablement vestits!!!). La meva intenció és estar-me a la city fins que compri un cotxe per explorar la vellesa d'aquest cul de mon, en el que nomes i viuen 4 milions d'habitants.

Els pròxims dies i per no gastar, m'instal·laré a casa una gent que, a canvi de feines varies (i no és prostitució), et donen menjar i allotjament. De fet ja hi soc. Son una parella de Sry Lanka i dues criatures. Un científic molecular que estudia els Kiwis (fruita) i les seves propietats antioxidants i alergiques, i la seva dona que és professora. Sincerament molt agradables, el menjar exquisit i el mes important és que que tinc tot al els baixos (adaptat com a casa: cuina, bany, rentadora, habitació) per mi sol!!! Tot plegat contribueix a enriquir i fer mes emocionant aquest viatge!!! Espero comprar el cotxe el mes aviat possible i fer-vos gaudir i com no, una mica d'enveja del que és Nova Zelanda. No us decebre amb els pròxims post. Això promet, i molt!!!

Salut i fins aviat!!!

11 comentaris:

MARTA ha dit...

Veig que ja has arribat a les terres on es van rodar les pel·lícules del “Senyors dels Anells”. Si, sí aquells paisatges tant preciosos de les tres pelís són de Nova Zelanda. Si vols fer de “giri total” ves a Matamata (a l’illa nord) i podràs visitar el lloc on es va construir el poblat dels hobbits, altres llocs que surten a la peli són el Parc Nacional Tongariro, la muntanya Potts, Wel·lington i Queenstown, Southern Alps.. per tot arreu trobaràs hobbits!.

Teresa ha dit...

ei jove!!! pel que veig estàs en un país de paisatges espectaculars, esperem gaudir-ne amb tu!, em pensava que a més de kiwis i maorís hi havia també "dimonis de tasmània", però he llegit que estan en una illa al sud d'Austràlia.Un petó . Tia i tui

Anònim ha dit...

Jordiii!!! M'has de fer un petit favor...fes una bonica foto per mi aquí a NZ, després de tant temps fora amb deus un regalitooo!!! Una muntanya....
Cuia't i aprofita el màxim el temps.
Tània

Elisabet ha dit...

No he entés de que es tracten aquests "treballs varis"... Explica't per favor!!!!

Eli

Anònim ha dit...

Dediquem una HAKA!!!!
YEAHHHHHH!!!!!!

Marc.V.A.

Anònim ha dit...

FELICITATS, cul inquiet!!!
Fa just un any que vas començar aquesta aventura i avui, especialment, m'alegra que encara continuïs buscant camins.
Entre tu, la Beti i en Ruso ja formeu el triangle de Vidreres: que mai se sap quan i quant desapareixereu del mapa, jejeje!!!

Un petuniku a tots!!!

Mònica

Núria P. ha dit...

No se ni que dir-te! seguint el teu blog.......només em ve al cap....uaalaaaaa uaaalaaaaaa uaaaaala i després el dits van al google a mirar bitllets per somiar! jajajajajajaja!
Un petonet i estic esperant les aventures per Nova Zelanda!
Núria

JORDI QUELLOS LLOBET ha dit...

Epa!!!! Ja soc a aqui!!! Tinc el cotxe un familiar prou gran per dormir-hi a dins i tots els estris de cuina!!! O sigui que durant dos mesos vida al cotxe!!! jajajaj!!!!

Els treballs varis volien dir fuster, jardiner, pintor, escultor!!! etc....

Verges,!!!! Una AK? ja m'hio explicaras?

I a part d'aixo tot es un somni! Ja ho veureu al proxim post!

La pell de gallina!!!!

Salut!!!

Elisabet ha dit...

Visca el triangle de Vidreres!!!! M'ha fet grácia aixó... Pel que a mi respecte, desapareixo tan com puc! :-)

Unknown ha dit...

Ei, ventila de tant en quant el cotxe, que ja ens coneixem...
Petons i abraçades
Santi

Anònim ha dit...

Jorggg, on pares? Escriu, digues quelcom...

Aquí ja em encés els llums de Nadal...jeje!!

Salut

Tània