dimarts, 31 de març del 2009

Hola a tothom!!!

Primer de tot, dir-vos que no puc penjar les fotos al seu apartat i em sap greu que no les pagueu veure. N'hi han de molt bones . Tant punt pugui solucionar-ho us ho comunicaré!

Ja veig que el tema fosforacencia ha creat polèmica, ja m'agrada!!! Però es que de veritat que vaig flipar! A la que pagueu, proveu-ho!

Be, canviem la fosforacencia marines per les pedres d'Angkor tot passant per ambaixades.

A la capital, Phnom Penh, 5 dies mes. Ja tinc el vista per Myanmar (Birmània) i per Vietnam! "Bien"! Això, vindria a dir que durant dos mesos mes seguiré voltant. "Bien"!

Els senyors de les pedres
Resulta que fa uns 1200 anys, a Cambotja, hi havia una societat molt ven estructurada i creient que se'ls hi va ocorre de construir temples de pedres per els deus, reis, i nobles. La resta de població ( la plebe), com es normal vivia en barraques de palla i bambú i no se'n conserva res. Benvinguts a la Vuitena meravella del mon: ELS TEMPLES D'ANGKOR!

Si us he de ser sincer, en la meva vida havia vist tants de temples com aquests 3 dies. En una extensió de terreny comparable a la comarca de la Selva on cada quilometre, quilometre i mig hi ha un temple! I quin temple! Construït a base de pedres de tipus arenisca on cada roc s'ha esculpit de forma personalitzada i on a vegades tens la sensació que les pedres tenen vida. Això es Angkor! Us en faré cinc cèntims!!!

A l'arribar a l'oficina d'informacio ja em van dir: que vos? 1, 3 0 7 dies? Vaig dubtar un moment perquè els preus eren 20,40 i 60 dòlars. Poca broma, contant que som a Cambotja, i que amb 20 dòlars passo 2 dies!!!
Vaig agafar el de tres dies. Com que tenia la bici m'he estalviat de pagar perquè em portin amunt i avall. En el fons la bici es el millor mitjà per desplaçar-se en un lloc així.

No tinc molt que explicar, les imatges crec que parlen per si soles, com us he dit aquí les pedres cobren vida. Nomes remarcar que cada dia entre arribar de Siem Reap, la city, fins als temples i fer tot el recorregut feia una mitja de 30- 40 quilometres! Aixecar-se quant sortia el sol i arribar quant era fosc. Quatre dies intensos, veien temples i gaudint d'un paisatge immillorable!! I com digué Deu, l'ultim per descansar. Vaig enganxar un gardela a la city que deu n'hi do!!!

Nomes remarcar que els gravats de les pedres estan fets a ma. A vegades costa de creure que una ma humana sigui capàs de fer coses així. I que les cares i les immenses figures que formen els temples semblen reals. Una època d'explandor i misticisme! Un lloc genial! Hi ha temples de tots els colors i tots els gustos! Des de el famós Angkor Wat.El de Bayon on tot eren cares.Un que no recordo el nom, que la pedra es barreja amb la vegetació on si han gravat pel·lícules com Tom Rider, Indiana Jones i moltes altres.I altres dedicats a la fertilitat, la guerra, els dimonis i moltes coses mes.Quant pugui penjar les fotos tindre estona per contemplar-ho. De moment us en podeu fer a la idea!!!

La proxima segurament d'aqui 15 dies des de Myanmar! L'ultim pais d'asia! On en veure un blanc encara s'espanten!!!

Una abracada a tots!!!

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot i que de vegades costa tenir-
te lluny, m'alegra veure't feliç "buscant camins".

El lletissó!!

Teresa ha dit...

Ei,Jordi! M'agraden les pedres, sembla que surtis d'una peli d'acció. Espero les fotos ben aviat. Un petonàs. Tia i tui

Anònim ha dit...

Hola Indiana Jones!!! Molt contenta de saber de tu.
Quina preciositat de fotos...i disfruta moltíssim d'Asia.
I escriu.
Cuida't guapíssim!!!
Somriures.

Tània

Marta ha dit...

M'encanten les fotografies!!!

Elisabet ha dit...

Quellos, ja ho saps que estem a 19 d'abril oi? Vull dir que toca renovar!!

RUMBA TEAM ha dit...

nanoooooooooooo....

com anem....?? aquest dimecres men vai cap a ibiza amb en macareno!! espero escalar molt i no fer gaire mal....jaja

una abraçada

francesc ha dit...

que passa nanoooooooooo!
aquest finde en pau ha tornat a les andades, ja veuràs al bloc...hi hauran novetats....
per cert...aqui hi ha gent que et troba a faltar però que és feliç veient el teu bloc...
apa, fins molt aviat embarques!
francesc

MARTA ha dit...

Hola Jordi i Felicitats!! Està vist que a Birmània això de les noves tecnologies no saben gaire el que és, no? A veure si quan arribis al Vietnam les coses canvien i ens fas 5 cèntims de les teves darreres aventures.

Fins la propera.

Elisabet ha dit...

FELICITATS!!!! A veure si vas propaganda de la nostra més bella tradició...

I escriu!!! Molts petons!

MARC VERGÉS ha dit...

Felicitats kinkiiii!!!!!
Que passa titu ke fa temps ke no expliques res o es que t' han fet una pinça birmana i t has quedat sense paraules!!!!
Cuidet molt!!! una abraçada!!!!!