dimarts, 24 de març del 2009

Per les platges del sud

Desprès de passar uns dies a la city i 4 mesos sense veure el mar!!! me'n vaig cap al sud, a la platja.
Per descomptat no hi he anat pedalant, es clar! Vaig agafar un bus, i anar-hi anant!!!

He estat a tres llocs completament diferent:

Platges, turistes i alcohol, a la costa cambotjana. Sianoukville on el turisme ja hi ha començat a fer mal! Mal amb el sentit que ja hi ha arribat la nostre musica, les discoteques i tot el que hi va relacionat. Això no treu que no sigui un lloc per passar-hi uns dies. Sianoukville, es una petita península on encar hi queden moltes platges sense cap edificació, platges de sorra blanca amb un mar ple d'illetes. Però el que mes abunda son els xiringuitos i la cervesa barata!!! I es clar amb la calor que fa un no se'n pot estar!!!
Quatre dies han estat suficients, em dirigeixo cap a Kampot. Un poble que em quedava al mig del següent destí, on en principi no hi havia gaire res a fer. Al final m'hi he quedat un parell de dies. Un poble on no hi corren gaires turistes però que li vaig trobar un encant. No ser perquè!!!

Aquí vaig estar a l'escola de musica i l'orfenat. Em vaig parar de casualitat en un carrer i em van fer entrar. Un cop a dins, em van ensenyar totes les instal.lacions i fins i tot em van fer quedar a veure com tocaven els instruments i ballaven els balls tradicionals. M'ho vaig passar com un nen!!! I els nens encara riuen!!! Definitivament el ballar i els instruments no son el meu fort!!!

Pròxima destinació Kep. Be en principi em volia parar a Kep però em vaig trobar un grup de gent que anaven cap a una petita illa que no surt ni als mapes i m'hi vaig apuntar. Sort que ho vaig fer!!! The Rabbit Island. No ser perquè te aquest nom, perquè ni hi han conills ni gent conilla o sigui que... a l'aire queda!!!
Us imagineu una illa on nomes i han 15 bungalous, sorra blanca, sense llum, pocs turistes i peix fresc ("cangrejos" i gambes a 3 euros), doncs això!!!Aquí també he tingut una experiència màgica!!! Us heu banyat mai amb Aigües tropicals i de nit?
Us deixaria amb la incògnita perquè ho provéssiu i fliparieu, però no me'n puc estar d'explicar-ho!

En aigües tropicals i poc contaminades hi ha molt de plàncton i si et banyes o es mou l'aigua aquest plàncton es torna florescent! Si, si, tal i com ho sentiu!!! M'estava banyant i tot el meu voltat es tornava fluorescent. Era màgic!!! Em sentia un super-heroi! Una experiència fascinant i totalment recomanable! Ho heu de provar!!!

Desprès de la visita revitalitzant al sud, torno a ser a la capital, Phnom Penh. Ja us vaig dir que m'agradava aquesta ciutat i ho corroboro una altre vegada. Passaré uns dies aqui per tramitar quatre visats i m'hen vaig pi-tant cap a una de les meravelles arquitectòniques del mon!! Angkor Wat! Ja us explicaré amb mes detall!

Una abraçada a tots!!!

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Una mica més i et pesco penjant el text. Estava fent altres coses i he pensat, a veure si hi ha penjat alguna cosa? Quines ganes que em fas venir de banyar-me en una platja d'aquestes! Un petó. Tia

Anònim ha dit...

Ostres! en general m’està fent molta enveja tot el viatge, però aquestes èpoques de l’any veure aquestes platges, illes... ufffff!!! No hi ha paraules!

Unknown ha dit...

perdut!!
com anava lo de les claus del teu pis?

Necessito urgentment una escapada i no tinc ganes de pagar 150 euros per dormir i cardar un clau...

Tampoc no els tinc... :(

JORDI QUELLOS LLOBET ha dit...

No hi ha paraules, es veritat!!!

Referent al desconegut aquest que no se qui es, jajajaj!, truca a casa meva i fes una instancia! I ja vorem si els reiss te la concedeixen! Suposo que si!

Salut!

Elisabet ha dit...

Ei!!! Acabo de comentar la teva experiéncia a aigues nocturnes a una amiga i m'ha explicat el secret: perqué es torni florescent cal que t'hi pixis!!! jeje, aquest detall se l'has deixat eh???

PETONS!!!

Anònim ha dit...

Aupa Jordi!!!:

aqui los otros ciclistas camboyanos!Actualiza esa pagina q estas de lo mas vago!!!

Por aqui ya aparcamos la bici,ya hemos aprendido a bucear en Ko Tao y ahora nos tocan las compras reglamentarias pq nos reclaman los nuestros.
Sigue regateando hasta con la arena de la playa y continua con ese espiritu abierto y positivo q conocimos y compartimos contigo!!

Un fuerte abrazo y te seguiremos la pista,tu y Asia se nos ha metido en el corazon!

Fins aviat!
Salut y forca al canut y forca a la...

MIXVOLTAALMON ha dit...

EI guapo! Disfruta molt dels temples d'Ankor. I continua gaudint com ho fas.

MIXVOLTAALMON ha dit...

EI guapo! Disfruta molt dels temples d'Ankor. I continua gaudint com ho fas.

jordà ha dit...

Seràs mamón! No et fot, sí, provarem de banyar-nos a unes platges d'aquí a veure si ens enlluerna... aquí ja no es pot fer; bé, tampoc sé del cert si mai ha estat possibe. Jo ja en tinc prou veient com ho expliques, com si estigués a la banyera de casa. Abraçada Kapus!

toniguerrero ha dit...

Calor, cerveseta fresca, xiringuitos, platges que són fluorescents, música, ballar...
Ara estàs de vacances collons!!!!Una abraçada ben forta!
Toni