dimecres, 7 de gener del 2009

Tornem a India ( Rajastan)

Doncs be despres de tornar del Nepal: pais molt tranquil, gent molt amable, grans muntanyes, grans paisatges... possiblement un dels millors llocs del mon per gaudir de la muntanya i tot el que l'envolta: esport, cultura, relax... Tornem a l'INDIA, pais totalment contrari al que acabem de descriure!!!
Doncs si, el mes xocant de tornar a l'India es aterrissar a Delhi, la ciutat mes bruta, deixada i caotica que els nostres ulls han vist mai!!! I per acabar-ho d'adovar, em portat el fred del Nepal. Des de el 2004 que no feia tant de fred al nord de l'india. I es que en el fons ja la trobavem a faltar.... jajaja!!!

Hem passat un parell de dies a la capital. Temps per: enviar un parell de paquets cap a casa , carregats de roba i regals comprats al Nepal i d'intentar celebrar el cap d'any.
Que per que... dic intentar celebrar el cap d'any!!!? Doncs perque, degut als atemptats de Bombay hi ha un cert panic, per part de la policia, a les grans aglomeracions. Total que vam anar a sopar a un restaurat indu de "luxe". Just a la placa de Connaught. El centre neuralgic de Delhi. I quant vam sortir al carrer... Sorpresa... Nomes hi havia policia!!! Tots amb metralletes i bastons de 2 m de llarg, apunt per descarregar a qui es poses tonto.
Es veu que cada any aquesta placa s'omple de mils, o inclus alguns millons de persones, per veure els focs artificials i donar-se el bon any. Aquest any no ha pogut ser!!! Sap greu, perque els indis son gent molt animada i hagues sigut brutal!!! a mes a mes aquesta festa la viuen moltissim i sense alcohol. Total que aquest any: celebracio especial!!!

Despres del cap d'any, agafa un tren i cap a Agra. Ciutat on hi ha el famos Taj Mahal. La veritat es que es una obra acollonant. Contant que tot es marbre blanc, i que tot esta decorat amb floretes incrustades de marbres de diferents colors. Es espectacular!!! Ara, si em preguteu si tornaria a pagar 750 rupies (12 euros) per tornar a entrar? Us diria que no! I si a sobre hi ha boira com hi havia aquell dia! Encara menys! Es mes bonic vist des de lluny. (Ruso: tenies rao!!!). A mes a mes a Agra hi ha algun fort prou bonic. A part d'aixo la ciutat no val un duro.
Despres de passar un parell de dies a Agra, voliem anara Jaipur. De fet ja teniem els bitllets de tren, pero, vam veure que a pocs quilometres d'on erem hi havia un reconegut parc nacional. Aixi que cap al Parc Nacional de Keoladeo, a Barathpur.
Conegut mundialment "per els seus pardalets", resulta que es un dels llocs mes importants per l' observacio d'aus!!! I la Monica... no s'en podia estar!!!

La veritat es que es un lloc impressionant. Fins i tot jo que no tinc un especial interes amb els pajaritos vaig disfrutar. Pels entesos amb ocells... vam veure: grues, aguiles pescadores, blauets de tots colors i coses molt rares. I pels aficcionats als mamifers i reptils... vam veure cervols, llops, una mena de daina gegant, vaques, esquirols, petits rossegadors i fins i tot una piton.Tot aixo amb una llarga jornada de bicicleta i paisatges anegats d'aigua. Val la pena fer una parada de repos en un lloc com aquest.

Despres del repos cerebral, necessari per tornar a entrar a una ciutat, ens dirigim cap a Jaipur. Una de les portes d'entrada al desert. Aqui ja fa mes caloreta. I el menjar es un mica mes picant. Aqui una petita mostra d'un Thali. Un combinat tipic on hi ha llenties, pa, patates, broquil, arros i picant, molt picant.
Ciutat on circulen conjuntament: cotxes, busos, camions, vaques, elefants, camells, persones, porcs, gossos, bicicletes, rickshaws ( tricicles motoritzats o no..) i tot allo que pogueu imaginar....
Anomenada tambe la ciutat rosa. Tot el seu casc antic esta ple de monuments, el temple del vent, bazarts, i curiositats, com la bastida feta de canyes lligada amb corda d'espart que envolta la mesquita de 30 m. Tot plegat molt bonic. Us penjare alguna foto:
I res mes. Dema dia 8 de gener, marxem cap un altre enclavament de tranquilitat entra ciutat i ciutat, Bundi. Ja us explicarem.

Esperem que els reis us hagin portat moltes coses, que la tornada a la feina sigui lleu i que seguiu llegint el blog!!!

Una abracada a tots.

10 comentaris:

JORDI QUELLOS LLOBET ha dit...

Ei penya, despres de les muntanyes tornem a la plana, be al desert!!! Ja n'hi ha prou de fotre canya al cos i tornem a la tranquilitat i els bons aliments.
Aixi que canvi de mentalitat i fora el mountain fanatisme.

Salut!!!

clubtascons@gmail.com ha dit...

eiba llobet!!!!
jajajajaja la india eh?
ara que ja tenim els regals oberts, ens toca tornar al curro!!!quina merda!!!i més veient que no pareu de conèixer llocs....
vinga no pareu de disfrutar...per cert aqeust divendres fem reunió del club, farem una birr a la teva salut!
fins aviat!
pd: moltes merces per la postal; increïble!

pau ha dit...

Així m'agrada una mica de tranquilitat pel cos. Apa a disfrutar com camells en el desert.
Una abraçada molt gran. Aqui a Vidreres ha nevat!!!
Ahir ens vam aixecar tot nevat. No ha aguantat però era força curiós.
Apa nens endavant i que vagi bé.

Anònim ha dit...

Son genials les bicicletes...jeje!!A disfrutar d'aquest 2009, ànims i endavant.
Estem en contacte!!Salut i records.
Tània

Elisabet ha dit...

No em facis emprenyar... Que no tornaries a pagar pel Taj Mahal? Jo pagaria el doble!! I mira que hi vaig haver d'aguantar les queixes de la Maria i en Figs després que els fes aixecar a les 5 del matí per veure-hi la sortida del sol i aquell dia no va sortir... En fi, no em facis emprenyar Llobet!!!

Toya ha dit...

Titi...quina varietat i riquesa aquest viatge...i quins farts de menjar tu!Així m'agrada, a alimentar la màquina que després no tira!
A veure si carregues d'espècies i penses en la martona, a la volta...

UN PETONÀS*

Anònim ha dit...

collons nanu quina "daiamon back" india t'has comprat. Salut!!!

toni

Anònim ha dit...

Company! Navegant, navegant hem arribat al teu blog del viatge... i a més has parlat de Can Guix, d'Olot!! Nosaltres som una parella que estem fent la Volta al Mon, i jo concretament sóc d'Olot! Et deixem aquí la nostra web, si acabes anant a algun dels paisos que hem estat i vols saber algo ja saps on trobar-nos! Bon viatge!

http://www.voltaalmon.com

Anònim ha dit...

Hola tontets!
Aquí al Ripollès fot una fred que pela les orelles. Des de la nevada de St Esteve que no ens l'hem tret de sobre. En fi, haurem de fotre les pells als esquís i amunt que fa pujada. Ves què vols fer oi?
"Buenu" res, que he hagut de posar-me al dia del blog, doncs us he tingut 15 dies abandonats, però he disfrutat llegint-ho.Vinga trempat, fins la propera vivència!!
Santi

Ruso ha dit...

quina diamond back hahhaahha quina guasa te la gent de les comarques!
lobets et vam trobar a faltar kestes festes, pero no volem que tornis, quelmundo mu grande i la vida too short (diuen els entesos)